П`ятниця, 19.04.2024, 14:39
Приветствую Вас Гість | RSS

Металістська загальноосвітня школа       І-ІІІ ступенів Слов'яносербської   районної ради

Меню сайта
 

волог.:  

тиск:  

вітер:  

волог.:  

тиск:  

вітер:  

Форма входа
Наші посилання
 

Зимогір'ївська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Зимогір'ївська гімназія

НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - вечірня (змінна) школа"

Лотиківська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Родаківська гімназія

Слов'яносербська гімназія

Слов'яносербська ЗОШ І ступеню

Фрунзенська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Краснолуцька ЗОШ І-ІІІ ступенів

Кримська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Трьохізбенська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Жовтянська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Хорошенська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Веселогірська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Петровеньківська ЗОШ І-ІІ ступенів

Сабівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Смілянська ЗОШ І-ІІ ступенів

Степівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Українська сільська школа, із сучасним інформаційно-технічним забезпеченням Металістська ЗОШ І-ІІІ ступенів є осередком народознавства, в якій вже 10 років працює шкільний етнографічний музей, повагу до праці селянина формує один з найстаріших в Україні Музей хліба, а профільне навчання, екологічне виховання забезпечується тісним співробітництвом із двома найпотужнішими аграрними інституціями: Луганським інститутом агропромислового виробництва та Луганським обласним Центром родючості ґрунтів та якості продукції.

Главная » 2013 » Січень » 9 » Прийди, прийди, Святий Миколаю
16:05
Прийди, прийди, Святий Миколаю
У нас, українців, є чудові свята, звичаї та обряди. Відаючи шану минулому, беручи все найкраще в сьогодення, ми зберігаємо неоціненний скарб, народні перлини. Грудень, як відомо, багатий на свята, серед яких найулюбленіше – Святий Миколай. І старий, і малий знає про нього. А, ось діти з великим нетерпінням чекають його прихід цілий рік. За доброю традицією біля двох десятиліть у шкільному етнографічному музеї учні збираються на свято Святого Миколая. Вони добре знають, що Святий роздає подарунки лише добрим, слухняним, чесним дітям. Тому й готувалися цілий рік, щоб похвалитися своїми добрими справами. Театралізоване свято розпочалося розповіддю п’ятикласників (класний керівник Тарасова Любов Олексіївна) про Миколая, а їх виступи доповнив шанований гість – настоятель храму Святих Антонія та Феодосія Києво-Печерських отець Олексій. Отець Олексій закликав дітей любити й поважати батьків, шанувати вчителів, допомагати нужденним і страждущим, добре вчитися й бути шляхетними. Подарував святий отець усім присутнім міні-іконки Миколи-Чудотворця.
Не обійшлося дійство без Антипка та його помічників, які погрожували дітям різочками та намагалися переконати, що школярі дуже неслухняні, не мають чим похвалитися тощо. Але янголята, які протягом року записували в свою Білу книгу добрі справи дітей, зуміли довести зворотне. І школярі не забарилися й розповіли про себе. Першокласники (класоводи Больбух Ірина Анатоліївна, Барбуляк Ольга Юріївна), наприклад, навчилися вчасно вставати до школи, застібувати одяг на всі ґудзики, підмітати підлогу й мити вдома посуд. А другокласники (класовод Голубова Галина Миколаївна) навперебій розповідали, що бавлять своїх молодших братиків і сестричок, залюбки наспівують їм колискові, прибирають вдома, доглядають за квітами. А ще не забувають про вчителів-пенсіонерів, вітають їх зі святами. З настанням холодів дбають про птахів, годують їх, утеплюють їм годівнички. Вихованці Галини Миколаївни добре пам’ятають настанову своєї вчительки, що кожна людина в дитинстві повинна допомогти пташеняткові, яке випало з гнізда, скалічилося чи зголодніло й замерзло, тоді в зрілому віці така людина не буде глухою до чужого горя. А прикладом для них, звісно, слугує Святий Миколай. Миколай (десятикласник Іван Губін), що в супроводі янголят прибув на свято, уважно слухав дітей, і радів з їх успіхів. Святий Миколай – це веселе свято, адже дітки готують для святого свої улюблені вірші, пісні, танці. Аня Місяченко (3 клас) прочитала свою улюблену поезію, а Діанка Кравченко (4 клас) чудово виконала пісню, тріо дівчаток у складі Таї Павлюченко, Насті Вечерової та Насті Ярмолової співали вправно пританцьовуючи. Миколай не залишив жодну дитину без подарунка, всі отримали солодощі. Наостанок діти звернулися до Миколая з проханням послати здоров’я батькам, миру й щастя в кожну хату, допомогти в навчанні. Просили учні, щоб Україна процвітала, щоб у ній добро й любов панували, щоб кожен навчився славити Бога і зростав у вірі, щоб було подолано зло раз і назавжди. Чудотворце Миколаю, Україні щастя дай! Візьми під опіку наш чудовий рідний край! Миколай дав школярам настанову: «Повірте у казку, надію плекайте, Любов у сердечках завжди зберігайте! У світі багато залежить від вас, І збудуться мрії, коли прийде час! Це свято стало і для дітей, і для дорослих святом Добра, Милосердя, Прощення і Любові до ближніх. Святий Миколаю, ми тебе чекатимемо знову!
Просмотров: 1088 | Добавил: Mykola | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: